Voedselbank Texel

Informatie over het boodschappenpakket

Het voedselpakket dat door de voedselbank Texel verstrekt wordt, bestaat uit producten welke merendeels zijn verkregen uit donaties door producenten, winkeliers, andere regionale voedselbanken en uit een centraal distributiecentrum in Amsterdam. Noodzakelijke dingen welke (tijdelijk) niet worden aangeboden, kopen wij zelf in.
Een aangeboden voedselpakket zal nimmer alcoholische drank bevatten. (De 0% alcohol mag dus wel). 

De Basis

De basisproducten worden voor een belangrijk deel betrokken uit het distributiecentrum in Amsterdam. Voedselconcerns, waaronder Unilever, bevoorraden dit centrale depot. De producten zijn kwalitatief uitstekend, maar kunnen niet meer via de normale kanalen worden verkocht. 
Het basispakket is standaard (voor alle deelnemers hetzelfde) maar er wordt uiteraard rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Ook houden wij rekening met opgegeven dieetwensen en opgegeven geloofsovertuigingen. Mits dit mogelijk is. 

Versproducten

De versproducten betrekken we vanuit de eigen regio. Zo worden de meeste producten in het pakket aangeleverd door Texelse producenten. Op deze manier is het voor ons mogelijk om verse en gezonde producten te leveren die per seizoen verschillen.

Aanvulling

Naast de donaties kan voedselbank Texel het pakket aanvullen met producten die nodig zijn om als gezin de week door te komen.
Voedselbank Texel zal als dat mogelijk is, de pakketten aanvullen met non-food producten, zoals wasmiddel, zeep, tandpasta en -borstels, toiletpapier en dergelijke. Ook wordt er waar mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. Zoals bijvoorbeeld met luiers. 

Werkwijze / Criteria

Verstrekkingsvoorwaarden Voedselbank Texel

Voedselbank Texel verwoordt in het onderstaande haar uitgangspunten ten aanzien van de verstrekking van voedselpakketten. Deze uitgangspunten zijn de basis voor de daaropvolgende procesbeschrijving. Beide documenten geven vorm aan de samenwerking van voedselbank Texel met de hulpverlenende instanties en organisaties. Voedselbank Texel houdt zich niet bezig met de toetsing van (financiële) gegevens van haar (potentiële) klanten.

Lees meer

Contact

Stichting Voedselbank Texel
Jonkerstraat 13
1791 GN, Den Burg | Texel

Telefoon:
06-19179598
E-mail: info@voedselbanktexel.nl