Voedselbank Texel

Facebook

Volg ons op onze Facebookpagina "Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank".

Hieronder ziet u de laatste posts.

Nieuws

  • De voedselbank heeft een vriezer met lades over. We willen deze graag ruilen tegen voedsel!

  • Donderdag 20 juni 2019. Het kan toch niemand ontgaan zijn dat wij een super week achter de rug hebben. 261 stemmen voor de voedselbank leverde ruim € 1500,00 op. Daar hebben we inmiddels ook al een bestemming voor. We groeien uit onze koelkasten en nu kunnen we een grotere, dubbele, zuiniger qua stroomverbruik, aanschaffen. Van Franciska en Chris van De Stolp kregen we rabarber en een doos botertjes. Zaterdag kon ik bij Lyanne van De Plus 300 eieren ophalen. En De Krim deed ook nog eens een flinke donatie. Wat een feestweek. Uit het dc Amsterdam kwam heel veel lekkers. 3 soorten sla, tomaten, courgettes, paprikaatjes en mini augurken, snijbonen, naan- en pitabroodjes, kwark, yoghurt, salades, soep en boter, zowel de boter als de soep staan nu in de vriezer vanwege het ruimte tekort in de koelkasten. Maar dat geeft niet, de soep delen we volgende week uit en de boter een week daarna. Komt gerust op. Om half 4 heb ik nog een afspraak in de knutselwinkel Doenes, zij willen iets voor de kinderen van de voedselbank gaan doen. De kinderen worden ook echt niet vergeten. De abonnementen voor het zwembad liggen klaar, dus nu kan er gesparteld en gezwommen worden. Heerlijk met de hittegolf op komst. Morgen vergaderen in Amsterdam, vandaar mijn praatje vandaag, daar zal ik Jan van Schie, penningmeester/secretaris voorstellen aan de medebestuurders van de voedselbanken in Noord Holland. Wordt weer een gezellige en nuttige vergadering. Tot zover deze fantastische week, fijn weekend, liefs, Josje

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared a post.

  • Wij deden mee met de Rabo Clubkas Campagne. Vanavond was de bekendmaking van de uitgebrachte stemmen en wij zijn echt hartstikke blij! Niet zomaar gewoon een beetje blij maar zéééér blij en aangenaam verrast met het halen van het erepodium, de derde plaats, 261 stemmen en daarmee ruim € 1.500 voor onze stichting. Die gaan wij heel goed besteden want wij hebben plannen om onze koelkasten te vernieuwen, meer capaciteit tegen minder energiekosten. Hartelijk dank aan iedereen die op ons gestemd heeft, maar natuurlijk ook aan al onze andere sympatisanten en donateurs. Want dat zijn er gelukkig ook veel, en allemaal dragen ze op een of andere manier bij aan onze ambitie om zoveel mogelijk mensen te bereiken die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen maken wij het eiland een stukje mooier.

  • Kijk! Onze nieuwe brochure! Hij ligt vanaf vandaag op 30 plaatsen op het eiland, waaronder in de dorpshuizen, bij de artsen, fysiotherapeuten, schuldhulpverleners etc etc. Maar weet jij een plek waar hij nog niet ligt maar wel zou moeten liggen? Geef het door dan brengen wij ze langs. De landelijke doelstelling van Voedselbanken Nederland is om de drempel naar de voedselbank te verlagen, onder meer door het geven van duidelijke informatie. Voedselbank Texel wil daarom meer aandacht voor haar aanwezigheid op ons eiland. Daarnaast dragen wij graag ons steentje bij aan een initiatief van de gemeente om het ontstaan van problematische schulden in een eerder stadium te signaleren, zodat ook eerder hulp kan worden geboden om erger te voorkomen. Ondersteuning met een wekelijks voedselpakket van de voedselbank kan dan net die helpende hand zijn, het steuntje in de rug, geen zorgen om het eten van morgen. Ter ondersteuning van onze activiteiten hebben wij een nieuwe brochure laten maken, waarin wij kort uitleggen wat wij doen.

  • 14 juni 2019. Hier zit ik dan met een grijns van oor tot oor. Net 14 kratten van Albert Heijn uitgepakt, wat een feest. Alleen maar bruikbare levensmiddelen, Super bedankt Mathijs dat je steeds weer aan ons denkt. En ook tijdens mijn vakantie zijn we niet vergeten, diverse scholen waaronder: Joris Witte school uit Oegstgeest, Sparrenbos school uit Bennebroek, Drie Star College uit Gouda en de Hogeschool uit Rotterdam wisten ons weer via de telefoon te bereiken. Allemaal hartelijk bedankt. Jan en ik waren uitgenodigd om bij de haringparty te zijn, Jeetje dat was een feest, wat zijn Texelaars dan toch bereid om de goede doelen op Texel te steunen. Helaas konden Jan en ik niet meebieden omdat onze uitnodiging op de voedselbank stond. Maar mochten we volgend jaar weer uitgenodigd worden dan wil ik ook mee kunnen doen. Sigrid, het boek heb ik gevonden, dank je wel. En dan het voor ons trieste nieuws dat "onze" Kees er mee gestopt is om ons van verse groenten te voorzien. Zijn leven neemt een andere wending en daarvoor hebben wij alle respect. Lieve Kees, via deze weg, ontzettend bedankt voor al jouw goede zorgen. Uit Amsterdam kwamen ook gezonde en lekkere dingen, sla, toetjes, salades voor op brood en op je bord, kaas die nu in de diepvries ligt, leverworstjes, pitabroodjes en ik zal nog wel wat vergeten. De zuivelboerderij had verse melk en kwark, ook bijna iedere week weer een verrassing. Jolande van Bungalowservice is deze week al een keer langs geweest, maar komt vanmiddag ook nog even. Deze week sluit ik af met een voldaan gevoel, opgeladen door de vakantie kan ik er weer een paar maanden tegen aan. Fijn weekend, Liefs, Josje

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared a post.Doen!

  • Wat een verrassing kregen we van onze groentenman Kees. Gisteren kwam hij al kroppen sla van de tuin brengen en vanmorgen konden we duizendschoon uitdelen. ''Voor de avondvierdaagse, of gewoon omdat dit een van de eerste dingen zal zijn, waar op bezuinigd wordt.'' Ik denk dat hij een boel huisjes heeft opgefleurd vandaag. Helaas deelde hij ons ook mee, dat hij niet langer meer onze voedselbank van verse groenten kan gaan voorzien, omdat hij met tuinieren gaat stoppen. Maar wat zijn we al die tijd toch blij geweest met hem. Meestal was alles nog gewassen ook! Vanaf morgen is onze Josje weer terug. We weten zeker dat ze snel gaat kijken, of er nog iets te doen is bij de voedselbank. Maar dat is er altijd wel. ;-)

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared a post.Kijk ook eens op onze website www.voedselbanktexel.nl

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared a post.Wilt u weten of u in aanmerking komt? Kijk gerust op onze website www.voedselbanktexel.nl. Daar staat uitgelegd wat de criteria zijn. Oh ja, en we zoeken nog steeds een chauffeur voor de woensdag.


Contact

Stichting Broodnodig op Texel | Voedselbank Texel
Jonkerstraat 13
1791 GN, Den Burg | Texel

Telefoon:
06-19179598
E-mail: stichtingbroodnodig@texel.com

Voedselbank Texel facebook