Voedselbank Texel

Inzameling bij AH voor voedselbank

Stichting Broodnodig  doet mee aan de regionale voedselinzamelingsdag van de voedselbanken in Noord Holland.
Bij de AH in Den Burg wordt daarom zaterdag 28 mei een inzameling gehouden van 10-16 uur.

Mensen wordt gevraagd wat extra's te kopen bij de reguliere boodschappen.
Er worden lijstjes met benodigde producten uitgedeeld.

Diverse clubs, bedrijven en particulieren leveren wekelijks of incidenteel producten of een bijdrage aan onze voedselbank. Het is voor de voedselbank, die  momenteel aan 19 adressen en 54 mondjes wekelijks een pakket met levensmiddelen levert, erg belangrijk dat er continuiteit blijft in het kunnen aanbieden van diverse producten. Het is iedere keer weer hartverwarmend en geweldig dat mensen bereid zijn om hulp te bieden aan de voedselbank. Dus ook voor deze inzamelingsactie hopen wij weer op een mooie bijdrage van iedereen.

Nieuws

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared a Page.

  • Weer Terug op het nest. Wel weer even wennen. Zoals gewoonlijk ging ook tijdens mijn afwezigheid alles gewoon door. Mariëlle, Corrie en Dwight zijn zulke fantastische vrijwilligers, daar kan ik alles aan overlaten. Mijn dank is GROOT. Gerard Witte uit Amsterdam, gaat samen met Bakker Timmer voor een kerstverrassing zorgen, zo lief is dat. Delicatexel had weer een doosje met lekker voor ons staan en Kees had gelukkig bietjes in de aanbieding. De Sinterklaasmiddag op de vb slaan we dit jaar over, met maar 6 kindjes, waarvan er 1 zeker niet komt, is het niet gezellig om sinterklaas te vieren. Uiteraard worden de cadeautjes niet vergeten, daar gaan Jelly en ik vanmiddag mee beginnen. Waarschijnlijk hoeven we dit jaar niet te vragen bij Kasse van de Blokker en Danielle van EP om cadeautjes, we redden het wel met wat we nu hebben, hoop ik. Chocoladeletters dat zou nog wel fijn zijn als we die erbij konden stoppen. Wie weet komt er nog een gulle gever of geefster voorbij. Heeft u nog Douwe Egberts waardepunten in keukenlades- of kastjes liggen? Wij zijn hier heel erg blij mee! Elk jaar werken de Voedselbanken, Lions Clubs en Douwe Egberts samen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Voor ongeveer 600 punten krijgt de Voedselbank 1 pak koffie. Wij zijn voor afgifte goederen, punten ed. iedere woensdag geopend tussen 10.00 en 15.00 uur. Jonkerstraat 13 Den Burg. Fijn weekend, Josje Dat ik nog moet wennen blijkt wel. Ben ik helemaal de mensen op de ambulance vergeten te bedanken. Zij zorgen er ieder jaar weer voor dat de kinderen op de voedselbank een stapeltje boeken krijgen. Aart Slegh, dank aan jou en jouw collegae.

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared Voedselbanken Nederland's post.

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank added 2 new photos.Toch wel een leuke actie van de Postcode Loterij. Bij de voedselbank zijn we er zeker blij mee. Vorige week 3 en deze week nog eens 2 kaarten in de bus gekregen. Een extra verrassing in het pakket dus. Een pak met sap zat in de brievenbus! De deksel was er wel vanaf gewaaid, dus ik denk dat dat wel een beetje zwaar was. Misschien is zo'n kist zoals bij Ecomare wel handig?! Alleen dan liever geen zieke vogels, maar gezond voedsel. Deze week is Josje weer terug van haar vakantie, dus snel alles opruimen hier. Ben vandaag daarom extra vroeg begonnen ;-) Nee hoor Josje; hele goede reis gewenst en we zijn blij als we je weer zien. Tot (over?)morgen!

  • Weer een vol pakket met veel groenten deze week. Prei van het land van 'onze' Kees! En er kwam iemand langs die de keukenkastjes had opgeruimd ivm een verhuizing. Er werd gelijk gezegd dat er niets over datum was, maar altijd even nakijken. Verder was het best wel een rustige week op de voedselbank. En zoals elke week, voor elke deelnemer, 2 Texelse Couranten er bij. Zo blijft iedereen goed op de hoogte van wat er op Texel gebeurd.

  • Hopelijk geniet Josje even van haar welverdiende vakantie. En hier is natuurlijk een grote chaos uitgebroken! ;-)(Nee hoor Josje; alles gaat prima hier). Alles stond startklaar en was goed voorbereid door Josje, zodat ze met een gerust hart kon vertrekken. Er zijn een stuk minder deelnemers dan vorig jaar. Of dat nou een goed of een slecht teken is, dat weet ik nog niet. Maar we zijn blij dat er weer zo aan ons gedacht wordt. Er waren een paar kratten gebracht met heel veel levensmiddelen. Kaas, frisdrank, stroop, suiker en div. andere dingen die ze over hadden bij het Herberts Vissers College uit Nieuw Vennep. Heel erg dankjewel. Ik zag appels en mandarijnen liggen, weet alleen even niet wie de schenkers waren. En van mn kinderen hoorde ik dat er iemand Douwe Egberts punten had gebracht voor de voedselbank. Dat wordt op Texel natuurlijk gewoon persoonlijk aan huis gebracht. Benieuwd wat er aankomende week weer allemaal zal zijn. Want het blijft altijd een verrassing hier.

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank shared Voedselbank Amsterdam's video.

  • Wat een prachtige dag. Maar helaas niet voor iedereen. Ook deze week was een prima week. Tina van Delicatexel belde en had weer een doos met allerlei lekkers voor ons klaar staan. De Spar uit Oosterend had koffiebekers, die bewaren we voor Sinterklaas of de Kerst. Andrea uit Duitsland kwam om de koffie en bracht niet alleen haar 2 dochters mee maar ook nog een grote tas vol levensmiddelen. Geweldig Andrea, nogmaals bedankt. Dan kwam er nóg iemand om de koffie, maar zij wil niet met naam genoemd worden. Het was de helft van een echtpaar dat 40 jaar getrouwd was. Dat op zich is al een unicum, maar als cadeautje hadden ze aan de gasten gevraagd om een envelop met inhoud voor de voedselbank. Hoe lief is dat en hoe lief is het dat alle gasten daar gehoor aan gegeven hebben. Een flink bedrag staat op de rekening. Ook jullie hartelijk bedankt. Van een andere aardige tuinder, ook hij wil zijn naam niet op onze pagina, kwam deze week andijvie, soms met vlees...... Buiten de andijvie was er nog sla, prei, witlof, spitskool, boerenkool uit de diepvries en nog een koolsoort, weet niet precies welke, maar lijkt een beetje op paksoi. De broccoli stond in bloei, die hebben de dieren op de Bonte Belevenis opgegeten. Uit Amsterdam groentesaus, kwam dus goed uit, een paar bakjes druiven,drinkyoughurt en kwark, pastasaus, thee en nog wat andere dingen. Met de melk, eieren, pitabroodjes, brood en vlees, wat lekkers, weer een super gezond pakket. Geniet allemaal van misschien wel dit laatste nazomertje. Ik ben er een paar weken niet, maar laat de voedselbank in het volste vertrouwen achter bij vooral Mariëlle en Dwight. Liefs, Josje

  • Zat te lezen in de nieuwe Meedeler van voedselbanken Nederland. Daar staat in dat D E, u weet wel van de koffie, ons weer gaat sponseren met pakken koffie. Samen met de Lionsclub op Texel willen we zoveel mogelijk punten verzamelen zodat we onze deelnemers van koffie kunnen voorzien. Het heet niet voor niets een bakje troost. Doet u ook weer mee? In ieder geval kunt u de punten bij ons aanleveren, Jonkerstraat 13, Den Burg. Zijn we niet "thuis" kunt u ze ook in de brievenbus doen. Alvast hartelijk bedankt. Het voedselbank team.

  • Stg Broodnodig Op Texel Voedselbank added 2 new photos.Het is al weer vrijdag. Wat vliegen de weken voorbij. Vorige week kwam Harry de Graaf ook nog twee dozen vol levensmiddelen brengen, waren ook over van het Alberdingk Thijm College. Dus in totaal 10 bananendozen vol. De Spar uit Oosterend had wat teveel paprika's, heel fijn voor onze deelnemers maar ook voor de vb Anna Paulowna. Donderdag kregen we van de Spar ook nog een grote doos ijsjes plus nog een doos overgebleven boodschappen van een school. Welke school wordt nog even opgezocht. Lyanne van De Plus had een doos emoji's over, ook leuk voor de kinderen en konden Marielle en ik ons uitleven om de blikken te vullen. Marielle zet de foto's er wel bij. Loes Eelman van de Baptisten gemeente kwam deze keer met heel veel levensmiddelen, niet alleen vanuit hun gemeente maar ook nog van een mevrouw die haar verjaardag heeft gevierd en nog al wat over had. Lieve mevrouw, dank u wel. En er kwam nog iemand langs met non food, dat hebben we gelijk uitgedeeld. "Onze" Kees had deze week weer andijvie en radijsjes. Op de radio hoorde ik woensdagochtend het bericht dat de mensen van de voedselbank slechter en vetter eten dan de gemiddelde Nederlander. Gelukkig werd er wel bij verteld dat de schuld niet ligt bij de voedselbanken maar dat zij moeten roeien met de riemen die zij hebben. Nu kan ik alleen maar voor onze eigen voedselbank praten/schrijven. Ook wij worden er wel eens moedeloos van als we weer sausjes, mayonaise, chips en frisdrank in grote hoeveelheden krijgen. Bij het d c in Amsterdam hebben we al aangegeven dat we geen chips en frisdrank meer willen. Chips staan er nog tot volgend jaar maart of zo en frisdrank hebben we ook genoeg. Plus, we hebben geen opslagruimte. Wij zorgen ervoor dat het krat ALTIJD gevuld is met verse dan wel diepvries of potten groenten voor 3 dagen. Maar de afgelopen weken zat er groente voor een hele week in. Melk, brood, vlees, vleeswaren, pasta of rijst, met saus. Fruit is er ook iedere week bij, als we het niet krijgen dan kopen we dat met het geld dat daarvoor bestemd is. Nonfood gaat er ook bij. Kan van alles zijn, van shampoo tot tandpasta en tandenborstels, wasmiddelen, schoonmaakartikelen, bodylotion en deodorant. Wij zijn een kleine voedselbank en kunnen op maat pakketten leveren. Echt luxe. Mag zo naar De Stolp. De Willem Eggert school uit Purmerend heeft heel veel levensmiddelen over. De foto's plaats ik er straks wel bij. Fijn weekend, Josje


Contact

Stichting Broodnodig Texel | Voedselbank Texel
Jonkerstraat 13
1791 GN, Den Burg | Texel

Telefoon:
06-19179598

Voedselbank Texel facebook